Din guide til Malaga og Costa del Sol

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Transport - Malaga

Malaga flyplass

http://malaga.webby.no/db/fileupload/taxi.jpgMalaga flyplass ligger 8 kilometer vest for Malaga by, og er hovedflyplass for millioner av mennesker som ankommer Costa del Sol hvert år. Flyplassen ligger ved siden av hovedveien A7, som går langs kysten, og som er knyttet til AP7 Autopista del Sol, hovedveien mellom Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola og Marbella og Gibraltar i vest, og Malaga, Nerja og Granada mot øst.

I løpet av de siste årene har Malaga flyplass vokst, og man planlegger videre utvidelse for å kunne håndtere den stadig økende andelen av reisende. Det er allerede planer om å bygge en ny terminal som skal supplere de to som allerede finnes i dag. En ny rullebane er også planlagt.

Med flyforbindelser til mer enn 60 destinasjoner verden rundt, er det hele 12 millioner passasjerer som besøker flyplassen i løpet av et år. Malaga flyplass er dermed en flyplass som er av internasjonal betydning. Handlemulighetene på flyplassen gjenspeiler også dette, og du vil finne flere parfymerier, gourmetmat-butikker og klesbutikker i taxfree-området.

Flyplassen har 9 forskjellige steder å slappe av på, og et bredt utvalg av barer og restauranter, minibanker, post, internettcafe, apotek og lekerom for barn.

Her er hjemmesiden til Malaga flyplass.

Taxi fra Malaga flyplass til Malaga

Taxituren mellom flyplassen og sentrum (Malaga) tar ca en halvtime, og koster mellomo 13 og 17 Euro, 100-130 norske kroner. Dersom du ikke kjenner byen kan det være en smart investering å ta taxi heller enn buss, så blir du kjørt helt fram til hotellet, og slipper å trille rundt på tunge kofferter mellom buss og hotell.

Drosjene står rett utenfør døren når du kommer ut av flyplassen (til venstre). Dette er offisielle drosjer, som er nøye kontrollert av politiet, så du vil ikke bli lurt mht pris her. Merk at drosjene opererer med et flyplass-tillegg som først blir summert når drosjen kommer fram. Beløpet på taksameteret vil derfor gjøre et lite hopp.

Nyttige telefonnumre

Telefonnumre til drosjer på Costa del Sol

  • Marbella - 952 823 835

  • Benalmadena - 952 441 545

  • Estepona - 952 802 900

  • Fuengirola - 952 471 000

  • Mijas - 952 476 593

  • San Pedro - 952 774 488

  • Torremolinos - 952 382 744

  • Malaga Airport - 952 176 030AnnonserFinn et perfekt hotell i Malaga

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Regn om valuta


Privacy Policy